O društvu
 V sodelovanju s
Pošta Slovenije

Zgodovina ŠD Polenšak

Športno društvo Polenšak je bilo ustanovljeno 31. 07. 1996. Sprva je bilo v društvo včlanjenih 11 ustanovnih članov, danes pa društvo šteje že preko 100 članov, ki delujejo v različnih sekcijah. Ustanovljeno je bilo z namenom, da se na Polenšaku prične organizirano izvajanje raznih športnih aktivnosti, kakor tudi združevanje ljubiteljev športa. Eden izmed glavnih razlogov je tudi ta, da se je takrat na Polenšaku asfaltiral več namenski prostor, katerega uporabljamo za rekreacijo ter male nogometne turnirje.

Na začetku smo se ukvarjali predvsem z igranjem malega nogometa, košarke, namiznega tenisa in alpskega smučanja. Prvo tekmo v superveleslalomu smo organizirali januarja 1997 v Lahovi grabi na Polenšaku, katere se je udeležilo čez 40 tekmovalcev različnih starosti. Veliko pozornosti smo posvečali tudi organizaciji turnirjev v malem nogometu ter namiznem tenisu. Tako se je število članov večalo iz leta v leto. V letu 2000 je v društvu pričela aktivno delovati smučarska sekcija, ki je zelo popestrila naše aktivnosti predvsem v zimskem času, ko je zadostna količina snega omogočala prosto smučanje na smučišču kakor tudi organizacijo tekem v slalomu in veleslalomu, ki so vedno pritegnile veliko smučarjev in gledalcev od blizu in daleč. V društvu imamo tudi sekcijo malega nogometa, ki uspešno zastopa društvo na raznih nogometnih turnirjih in ligah. Pohvalno je tudi delovanje namizno teniške sekcije katere steber sta Masten Dušan ter Šegula Vlado, ki že celo desetletje uspešno zastopata društvo na raznih turnirjih in ligah. Sekcija skupaj z podružnično osnovno šolo na Polenšaku daje znanje mladim igralcem, ki z veseljem obiskujejo enkrat tedensko krožek namiznega tenisa.

Izmed ostalih športnih aktivnosti delujejo v društvu še ribiška sekcija, sekcija smuč̌arskih skokov, kegljaška sekcija in pa strelska sekcija. Vse to je društvo doseglo skozi vsa leta delovanja na športnem področju ter tako omogočalo svojim članom širok spekter športov v katerih se želijo preizkusiti.V letu 2006 je društvo praznovalo 10. obletnico delovanja in tako doseglo tisti pravi namen za katerega je bilo ustanovljeno.

V letu 2010 se je društvu uresničila dolgoletna želja, saj smo prišli do težko pričakovanih prvih društvenih prostorov. Pisarna s pogledom na igrišče se nahaja v nadstropju novega Gasilsko-kulturnega doma na Polenšaku. V urejanju je tudi manjše skladišče, kjer bomo hranili športne rekvizite in opremo.
S tem smo izpolnili še en velik zastavljeni cilj, zato se zahvaljujemo društvu PGD Polenšak ter vsem, ki so nam kakorkoli pomagali do te pridobitve.

 
Na fotografijah: nova pisarna ŠD Polenšak

Na koncu pa še zahvala vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešnemu delovanju društva tako posameznikom, kakor tudi ostalim še posebno PGD Polenšak in občini Dornava.

ŠD Polenšak

2011 © Športno društvo Polenšak  |  Oblikovanje: =Marian= prva  |  o društvu  |  galerija  |  povezave  |  kontakt  |  facebook