Smučarski skoki
 V sodelovanju s
Pošta Slovenije

Zgodovina panoge

Smučarski skoki imajo na Polenšaku že dolgo tradicijo. Ugodna gričevnata lega na obrobju Slovenskih Goric in obilica snega sta pripomogla, da so ljudje tukaj skakali na smučeh že v 70. letih. V tistem času je bila najbolj skakalno obiskana t.i. ''Kmetova graba'' na polenšaku, kjer se odvijajo tekme v smučarskih skokih še danes. Kasneje se je skakalo tudi v zelo priljubljeni ''Lahovi grabi'' v Polencih, ki jo je njen lastnik Stanko Šegula celo opremil z vlečnico. V Lahovi grabi so se odvijale tudi druge smučarske tekme, recimo tekma v superveleslalomu leta 1997. Do danes je Lahovo grabo ob vznožju že skoraj docela zaraslo grmičevje in gozd.

Sekcija in njeno delovanje

Leta 2000 se je v športnem društvu ustanovila smučarsko skakalna sekcija. Prvič ''uradno'' organizirana tekma v smučarskih skokih pa je bila na skakalnici v Kmetovi grabi, ki je v času delovanja sekcije na novo zaživela. Naše tekme v smučarskih skokih iz leta v leto obišče vse več skakalcev in gledalcev. Zaradi visokega zanimanja je konkurenca na tekmi razdeljena v kar tri starostne skupine: do 15 let, člani ter veterani.  Zaradi odličnega odziva si tako v društvu prizadevamo ohranjati tradicijo tega športa in organizirati (v primeru ugodnih snežnih razmer) vsaj dve tekmi v smučarskih skokih na sezono.

Skakalnica

Skakalnica leži na pobočju za stanovanjsko hišo Polenšak 24, ki se nahaja ob prvem križišču pri vstopu v vas Polenšak iz smeri Hlaponcev. Z poljsko cesto je dostopna tudi iz spodnje strani, z ceste proti Bratislavcem. Dolžina skakalnice meri 25 metrov.

 


Pogled na skakalnico

 

 Galerija fotografij >

Vodja sekcije
David Kvar

2011 © Športno društvo Polenšak  |  Oblikovanje: =Marian= prva  |  o društvu  |  galerija  |  povezave  |  kontakt  |  facebook