Mali nogomet

Sekcija in njeno delovanje

Sekcija malega nogometa je v društvu prisotna že od njegove ustanovitve. Takrat je bil mali nogomet zaradi priljubljenosti v društvu primarna panoga. Kljub temu, da se je do danes v društvu formiralo že sedem sekcij, ki zagotavljajo širok izbor različnih športnih aktivnosti, pa nogometna še vedno velja za pomembnejšo, saj se glede tekmovalne dejavnosti vsekakor uvršča na prvo mesto. V vsaki sezoni organiziramo dva turnirja – občinskega v sklopu občinskega praznika, namenjenega občanom in domačim ekipam, ter medobčinskega (odprtega), na katerem je zadnjih nekaj let bilo postreženo s pravo poslastico vrhunskega nogometa. Visok nagradni sklad, ki je na turnirju leta 2011 znašal kar 1.310 €, vsako leto privabi ekipe od blizu in daleč (iz celotnega Podravja, leta 2009 sta prišli ekipi celo iz Ljubljane in Kamnika).

Tekmovalna dejavnost

Nogometna sekcija se lahko pohvali z kar nekaj lepimi dosežki, ki so se nabrali skozi bogato tekmovalno zgodovino. Vsako sezono se ekipa udeleži Poletne lige v Juršincih, kjer smo leta 2004 osvojili 1. mesto, pa tudi nekaj drugih in tretjih mest smo zabeležili. Lastimo si že več pokalov za 1., 2. in 3. mesto iz domačih Dnevno-nočnih turnirjev na Polenšaku. Poželi smo tudi več uspehov na turnirjih iz okoliških krajev. Takratno zasedbo bi zlahka označili kot ''ekipa zlate generacije ŠD Polenšak'', saj njenih dosežkov do sedaj še nismo ponovili.


''Zlata generacija'' (posnetek iz leta 2006, Juršinci).
Zgoraj: Andrej Kuharič, Gregor Plohl, Benjamin Rakuša, Aleksander Čuš, Jani Belšak.
Spodaj: Danijel Rus, Vlado Šegula, Matej Rakuša, Gorazd Čuš.

Leta 2008 smo bili najboljši na Štefanovem turnirju v Juršincih, v letu 2010 pa osvojili še 2. mesto v ligi v Juršincih. Od sezone 2002/2003 naprej sodelujemo v Zimski ligi malega nogometa na Ptuju, kjer smo kljub zelo močni konkurenci bili vedno nekje v sredini lestvice, v 2007/08 smo končali celo na 4. mestu.

Igrišče in rekreacija

Igrišče malega nogometa, v merah 20 x 34 metrov, se nahaja v centru Polenšaka, nasproti Gasilsko-kulturnega doma. Uporabljamo ga za izvedbo nogometnih turnirjev ter za vse ostale rekreativne dejavnosti (košarka, badminton,…). Na igrišču organiziramo tudi 1-krat tedensko večerno rekreacijo v malem nogometu pod reflektorji skozi celo poletje (od maja do septembra). Tudi v zimski polovici leta skrbimo za vzdrževanje dobre forme naših nogometašev, saj se le-ti udeležujejo 1-krat tedenske rekreacije v eni izmed športnih dvoran v okolici (v našem kraju je žal zaenkrat še nimamo). Potrebno je poudariti, da je vsa našteta rekreacija namenjena za vse člane našega društva ter tudi druge, ki so željni gibanja in športnega življenja.


Igrišče ponoči (posnetek iz leta 2009, Odprti turnir v malem nogometu na Polenšaku).

Upam, da se nam bo v prihodnje pridružilo več mladih nogometašev, ki bodo nadaljevali pot in delo prejšnjih generacij.

Predsednik nogometne sekcije
Mladen Gaiser

 

2011 © Športno društvo Polenšak  |  Oblikovanje: =Marian= prva  |  o društvu  |  galerija  |  povezave  |  kontakt  |  facebook