Smučanje
 V sodelovanju s
Pošta Slovenije

Ustanovitev sekcije

Š̌portno društvo Polenšak je leta 2000 ustanovilo Smučarsko sekcijo. Smučarska sekcija je tako še istega leta uradno začela delovati. Sekcijo vodi Matej Petek. V sekcijo je včlanjenih okoli 40 članov kateri skrbijo, da je smučišče ob pravem času pripravljeno. Organizirajo se številne delovne akcije v katerih se že pred sezono uredijo strojna, električna in druga dela na smučišču. Med obratovanjem smučišča člani skrbijo za varno obratovnje vlečnice in ugodno smuko. Na koncu sezone sledi še pospravilo naprav in ureditev okolice. Za čimbolj učinkovito delo je vsak posameznik s skupino določen za svoja dela.

Lega smučišča

Smučišče leži ob gozdu na severni strani v Bratislavcih in je približno dolgo 200 m. Na tem smučišču so se okoliški prebivalci smučali že leta prej, vendar pa je leta 1996 bila postavljena prva vlečnica.

Oprema smučišča

Vlečnico, ki jo je skonstruiral Branko Mlinarič kar v domači delavnici, je poganjal bencinski motor zastava 750 in je delovala kar nekaj let. Nato je Branku nastala nova ideja o boljši in zmoglivejši vlečnici na električni pogon. Ta nova vlečnica je obratovala vse do sredi zime 2005/2006. Potem je bila postavljena vlečnica tovarniške izdelave, ki jo poganja elektro motor. Smučišče je opremljeno z razsvetljavo za nočno smučanje.

Dejavnosti na smučišču

Odvisno od zime in ugodnih zimskih razmer člani organiziramo 3 smučarske tekme v slalomu ali veleslalomu. Smučišče je primerno za vsakogar, tudi za začetnike. Omogočamo organizirane športne dneve smučanja osnovnošolskih otrok in prosto smučanje za vse.

Veleslalom 2010


Smučišče

Vodja sekcije
Matej Petek

2011 © Športno društvo Polenšak  |  Oblikovanje: =Marian= prva  |  o društvu  |  galerija  |  povezave  |  kontakt  |  facebook