Namizni tenis

Delovanje sekcije

Namizno-teniška sekcija ŠD Polenšak je bila ustanovljena v decembru 1996. Istega leta smo organizirali tudi prvi turnir v namiznem tenisu v takratnem gasilskem domu Polenšak. Sekcija vsako leto organizira dva turnirja, občinskega v poletni in odprtega (medobčinskega) v zimski sezoni. Slednji uživa izjemno kvaliteto in obiskanost, saj ga zadnjih nekaj let obišče čez 25 tekmovalcev iz bližnje in širše okolice (Lenart, Sv. Ana, Maribor, Cirkovce, Mala Nedelja,…).

V sekciji se trudimo, da bi namizni tenis približali čim širšemu krogu ljudi. V zimskem času ponujamo enkrat tedensko brezplačno odprto rekreacijo za vse ljubitelje namiznega tenisa in sicer v telovadnici osnovne šole Polenšak. V prejšnjih letih, ko je bilo učencev na šoli več, smo izvajali tudi namiznoteniški krožek in tako želeli že najmlajšo generacijo seznaniti s tem športom.


Tekmovalna zasedba namiznega tenisa.
Z leve: Dejan Belšak, Dušan Masten, Vlado Šegula, Jernej Šilak.

Tekmovalna dejavnost

Že od leta 2005 se naši igralci redno udeležujejo Slovenjegoriške rekreativne ping-pong lige, kjer se na dvanajstih turnirjih pomeri čez 40 tekmovalcev iz celotne podravske regije. Barve ŠD Polenšak v tej ligi zelo uspešno zastopajo trenutno štirje tekmovalci (na sliki zgoraj). Med njimi je tudi Jernej Šilak, ki je v sezoni 2011/2012 že drugič zaporedoma osvojil naslov prvaka lige. Bravo!


Aktivni igralci namiznega tenisa ŠD Polenšak.

Posebna zahvala gre Osnovni šoli Polenšak, ki nam večkrat na teden odstopi prostor v telovadnici ter tako omogoči ljubiteljem namiznega tenisa zimsko rekreacijo, članom ekipe pa termin za redni trening, ki je prej zaradi prostorskega problema potekal v zasebnih hišah.
Namizni tenis je zelo lep šport, s katerim se človek lahko ukvarja do poznih let. Upamo, da se nam bo v prihodnje pridružilo več mladih in da se bomo lahko v naši občini z njim bolj organizirano ukvarjali.

Vodja sekcije
Dušan Masten

 Galerija fotografij >

2011 © Športno društvo Polenšak  |  Oblikovanje: =Marian= prva  |  o društvu  |  galerija  |  povezave  |  kontakt  |  facebook